elvirafrolin@hotmail.com

FÖRSTA ADVENT - PROTEINRISGRYNSGRÖT

Nov 30, 2014 @ 11:26Categories: Recept

Glad första advent allihop! 

Kan ni tänka er att det är jul om bara några veckor nu? Första ljuset tänds idag och nedräkningen börjar på riktigt. Det är sista dagen i november och imorgon kommer en ny månad med den nya veckan. Helt galet! 
Just för att det är första advent och julandan är överallt så gjorde jag idag risgrynsgröt till frukost. Toppade den med clementin, kanel och mandlar och hade även i proteinpulver från Fitnessguru i gröten för att göra måltiden mer proteinrik. Otroligt gott! 

PROTEINRISGRYNSGRÖT

  • 1 dl rundkornigt ris (grötris)
  • 1½ dl vatten
  • 3 dl mjölk
  • 1 krm salt
  • 30 gram (vilket är en skopa/en samplepåse) One Whey Isolate French Vanilla från Fitnessguru
  • Alt. ½ tsk ekologisk honung (för mer sötma)

Häll ner vatten och ris i en kastrull. Låt koka i ca 2-3 minuter och tillsätt sedan mjölk och salt (även honungen om du vill ha i det). Låt koka på låg värme under ett lock i ca 25-35 minuter beroende på konsistensen du vill ha. Rör om då och då för att riset inte ska fastna. När gröten är klar låter du den svalna ett tag i kastrullen och sedan häller du ner proteinpulvret och rör om väl. 

OBS - Använder du dig av just det proteinpulvret som jag använde mig av eller ett annat isolatproteinpulver så kan du behöva ställa tillbaka kastrullen på plattan och koka lite längre efter att ha hällt ner proteinpulvret. Detta är för att isolatproteinpulvret gör konsistensen på gröten lösare. Dock beror detta självklart på vilken konsistens du vill ha på din gröt.

Comments (0)