elvirafrolin@hotmail.com

MELLANMÅLSTIPS

Jul 30, 2014 @ 20:15Categories: Recept

Detta var det jag åt som mellanmål för någon dag sedan när jag ville ha något sött och mättande. Kesokvarg med kanelsteka äppelbitar och jordnötssmör och vattenmelon på sidan om.
Jordnötssmöret och kesokvargen bidrar till den mättande känslan då jordnötssmöret innehåller mättande fetter och kesokvargen innehåller proteiner. De kanelstekta äpplena och vattenmelonen är det som bidrar till sötman. Ett riktigt, riktigt gott mellanmål var det! 

Jag älskar ju proteinfluff. Men ibland går det inte bra och fluffet blir misslyckat och då blir det som skum istället. Detta åt jag igårkväll som kvällsmål. Det skulle bli ett proteinfluff men det blev istället ett proteinskum. Om man vill ha något mättande så är inte skummet det bästa, haha. Så har man misslyckats med sitt fluff och det blir till skum så rekommenderar jag att ställa in skummet i frysen i en timme eller två så det blir en proteinglass istället! Om man väljer att göra det så ska man komma ihåg att röra om i skålen med jämna mellanrum så det inte bara blir fryst på botten och toppen.
Recept på proteinfluff finns HÄR, denna gång använde jag mig av 120gram frysta hallon och 1 skopa One Whey Vanilla Wildberry

Comments (2)
Oscar F Tips är att skippa vattnet för att lyckas med fluffig! Bären släpper ifrån sig tillräckligt med vätska, för har du i för mycket vätska så blir de skum ist för fluff ;) 2014-07-30 20:34
Elvira .Ska prova det! Tack så mycket för tipset! :D2014-07-30 20:43