elvirafrolin@hotmail.com

MITT FÖRSTA STYRKELYFTPASS

Sep 30, 2014 @ 20:12Categories: Träning

Igår satt jag och kollade igenom en massvis med youtubevideos från olika SM i styrkelyft och samtidigt som jag kollade på detta blev jag så himla motiverad och inspirerad. Samtidigt tänkte jag; varför provar jag inte detta för?  Jag älskar styrketräning och de basövningarna som utförs i styrkelyft (marklyft, bänkpress och knäböj) är de övningar som jag oftast tycker om allra bäst. Så jag började helt enkelt kolla upp vad som krävdes för att börja tävla och sedan började jag kolla om det fanns någon styrkelyftsklubb i staden där jag bor. Det fanns det! Och redan i eftermiddag så var jag där och fick en genomgång i lyften. 

Jag tror jag var där i ca 1,5 timme och då körde jag enbart teknikträning och vi testade min rörlighet. Jag fick först börja med knäböj och rent allmänt var min teknik bra men jag fick tips på hur jag kunde göra den ännu bättre och när jag fick till det så kändes det riktigt, riktigt bra! Sedan var det marklyft som gällde och hejhopp där var det mycket att tänka på just för att man skulle jobba mest med benen och inte ryggen. Axlarna skulle vara helt avslappnade, knäna skulle vara ungefär vid armvecken, rumpan skulle inte vara för djupt ner och jaaa.... mitt huvud sprängdes typ, haha. Just det där med att axlarna skulle slappna av under hela lyftet är något jag kommer få fortsätta jobba på för det är svårt alltså!! Efter marklyften fick jag prova på en tyngdlyftningsövning, Ryck, bara lite för skojs skull. Det var helt nytt för mig så det blev ju ännu jobbigare för hjärnan än vad marklyften var. Jag tror jag fick till tre godkända lyft av flera tusen kändes det som, haha, och tillslut stod vi och skrattade för alla märkte hur förvirrad jag var. Så mycket att tänka på! Väl efter det så var det dags för bänkpressen och där tekniken inte några problem utan det var mer, precis som i knäböjen, tips för att göra det ännu bättre. 

Passet slutade med att jag sa till honom som gick igenom allt med mig: "NEJ! Jag tycker det här är skitkul!!! Jag vill inte sluta, lasta på mer vikt på stången!" och så fick jag ett skratt som svar och sedan sa han att det syntes hur mycket jag tyckte om det. För det gör jag,  jag älskar det! 

Just nu vill jag fortsätta, jag vill gå dit igen och köra järnet! Visa vad jag går för liksom! Och peppen jag fick under passet var dessutom så grym! Han som hjälpte mig var hela tiden på om jag inte gick ner tillräckligt djupt, om det fanns det minsta lilla fel i tekniken och så vidare. Inte på ett tjatigt och jobbigt sätt utan ett bra och peppande sätt. Han såg när jag kunde kämpa lite till och ja, allt kändes så himla bra. Jag har redan bestämt när jag ska gå dit nästa gång och då ska jag ta med mig Stina! SÅ KUL! 

Comments (0)